Az RTL utánajárt, hogy a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján valóban rezidens orvosok dolgoznak-e ápolóként.

 A Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján rezidens orvosok dolgoznak ápolóként, legalábbis ez áll abban a levélben, amit a napokban egy névtelen nézőtől kapott az RTL. A levélíró szerint a rezidens orvosokat nővéri beosztásban, ápolóként alkalmazza az intézmény, teljesen jogtalanul. Ennek okát a vezetőség az orvosi készségek bővítésével és a nővérhiánnyal magyarázta.

A stáb rejtett kamerával járt az egyik osztályon, ahol az egyik dolgozó elmondta, hogy ez most egy átmeneti vészmegoldás, mert kevés a szakápoló.

orvos, rezidens, kórház,

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének vezetője szerint a kezdő orvosokat nem kényszeríthetik ilyen műszakos munkára, bár Dénes Tamás is tapasztalta, hogy a nővér helyett nekik kell például vérnyomást mérni.

A klinika a tévé megkeresésére azt válaszolta, hogy a munkaerőhiány miatt döntöttek így, de szerintük ez a munka arra is jó, hogy a rezidensek elsajátítsák a gyakorlati ismereteket, a rezidenseknek pedig a négy órás plusz munkáért bruttó 50 ezer forintot fizetnek.

Forrás: medicalonline.hu

 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ