Az Egyesült Királyságban már vállalatok tucatjai alkalmazzák a mesterséges intelligenciát a dolgozók szinte folyamatos megfigyelésére. Az élet több területén a hatékonyság jegyében indított innovációkkal azonban szakszervezetek és kutatók szerint is érdemesebb lenne fontolva haladni – olvasható az autopro.hu cikkében.

Már 130 ezer munkavállalót figyel meg valós időben az Isaak névre keresztelt program az Egyesült Királyságban.

A mesterséges intelligencián alapuló fejlesztés percről percre figyeli, hogy a dolgozók mikor és kinek küldenek emailt, milyen fájlokkal dolgoznak, de akár azt is, kivel találkoznak.

A vizsgált adatok alapján aztán Isaak értékeli is a dolgozókat.

Azt is tudják szinte, mire gondol az alkalmazott

A program képes elárulni a menedzsmentnek az egyes alkalmazottak tulajdonságait, vállalattal való együttműködésüket, de azonosítja a nagy befolyással bíró vagy épp a nyitott, reformer gondolkodású személyeket is. Az aktivitásfelügyeletből, illetve a dolgozó teljesítményértékeléséből származó adatokból együttesen a viselkedés teljesítményre gyakorolt hatásai is pontos képet rajzolnak ki.

A programot többnyire jogi vállalatok használják az Egyesült Királyságban, de a Hiscox biztosító és az IT-szférában érdekelt Cisco is alkalmazza, igaz, utóbbiak inkább rövid- mint hosszútávú, HR-célú vizsgálatokra. Az Isaak az azt bevető vállalatok szerint a hatékonyság növelésén túl a felettes és beosztott közti elfogultság csökkentésére is kiváló. A trendben ráadásul további fejlődés is várható, hiszen a már egymilliárd tevékenységről gyűjtött adatok az automatizált felügyelet további pontosítását teszik lehetővé. 

A szakszervezetek máris felszólaltak

Bár munkaadói szempontból vitathatatlanul komoly potenciált rejt a gépi megfigyelés gyakorlata, érthető módon máris számos kritikusa akad.

Szakszervezetek szerint a módszer bizonytalanságot okozhat és növelheti a munkahelyi stresszt azzal, hogy a dolgozók kevésbé mernek szünetet tartani.

A nem kellően megfontolt és szabályozott megfigyelés nem utolsósorban a szervezetnek is árthat, hiszen kevésbé enged teret a kreatív gondolkodásnak – az arra szánt időt ugyanis továbbra is problémás mérni.

Forrás: autopro.hu