Ifjúsági Garancia néven mentorprogramot indítanak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – derül ki a március 25-i Közbeszerzési Értesítőből. A projekt célszereplői olyan 15-25 év közötti fiatalok, akik nem tanulnak, nem dolgoznak, legalább hat hónapja munkanélküliek vagy inaktívak.

A program célja a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítása, továbbá, hogy mihamarabb megvalósulhasson a támogatás nélküli munkaerő-piaci integrációjuk.

Ezen komplex program keretében szükséges a mentori szolgáltatás, ahol a mentor feladata a projektbe bevont fiatalok személyes segítése, munkaerő-piaci esélyeiknek növelése, foglalkoztatásuk elősegítése. A mentori tevékenység az együttműködési kötelezettség teljesítéséhez, a szolgáltatások, támogatások igénybe vételéhez, az állami, vagy más szervekkel való kapcsolattartáshoz, az önálló munkába álláshoz, vagy a munkahelyen történő beilleszkedéshez nyújt személyre szabott segítséget.

A 170,6 milliós program keretében a megye 10 kirendeltségén 16 mentor fogja ellátni a projekttel kapcsolatos feladatokat.

A mentorok Baktalórántházán, Csengerben, Fehérgyarmaton, Kisvárdán, Mátészalkán, Nagykállón, Nyírbátorban, Nyíregyházán, Tiszavasváriban, Vásárosnaményban várják a fiatalokat.

Forrás: szabolcsihir.hu

 


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ