Megtartották a MASZSZ Női Tagozata szervezésében, a Munkavállaló Nők XV. kongresszusát. A küldöttek „Nyilatkozatot” fogadtak el, amelyben a nők foglalkoztathatóságának elősegítésére, a munkahelyi hátrányok felszámolására, a gyermekvállalás jelentős segítésére vonatkozó követeléseket fogalmaztak meg.


   A MASZSZ Női Tagozat elődszervezete az egyenlő bánásmód jegyében több évtizede képviseli a munkavállaló nők speciális érdekeit.

   A konferenciák évről évre, a szakszervezeti mozgalom „érdekvédelmi asztalára" teszik a munkavállaló nők foglalkoztatási kérdéseit.

   Sajnos a téma ma is aktualitás. 2015-ben Magyarországon a munkavilága legfontosabb törvénye, a Munka törvénykönyve, számos olyan paragrafust tartalmaz, amely nem segíti, de egyértelműen hátrányba hozza a gyermeket vállaló és nevelő munkavállalókat. Nem teremt esélyt, nem segíti a gyerekvállalás terheinek viselését, nem tolerálja munka és a magánélet együttes megélését, több helyen még nemzetközi egyezményekbe is ütközik.


   A felkért előadók és a témában rejlő izgalmas kérdésfeltevés, a résztvevők aktív érdeklődése talán biztosíték arra, hogy elősegítse közös gondolkodást a témában.

Forrás: MASZSZ