Aki Rogán Antal tárcájánál akar dolgozni bármilyen munkakörben, annak mostantól nemzetbiztonsági átvilágításon kell átesni. Eddig is voltak munkakörök, ahol ez szükséges volt, de most minden pozíciónál bevezetik az átvilágítást: az Azonnali megkérdezte, de egyelőre nem mondták meg, hogy miért. Ekkora szigor még Pintér Sándor Belügyminisztériumában sincs.

 Ugyan már eddig is sok olyan munkakör volt a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda hivatalában, amelynek betöltéséhez szükséges volt átesni nemzetbiztonsági átvilágításon, mostantól mindegyik esetén kötelező lesz 

– vette észre az Azonnali.

 A miniszerek 2015 óta jogosultak arra, hogy az illetékes szakszolgálatokért felelős miniszterrel egyetértésben rendeletben határozzák meg, tárcájuk mely munkatársainak kell átesni a biztonsági intézkedésen. Jelen esetben Rogán Antal Pintér Sándor belügyminiszterrel egyetértésben döntött a szigorítás mellett a Magyar Közlöny kedden megjelent száma szerint.

Érdekesség, hogy például a Belügyminisztériumban is számtalan munkakör betöltéséhez szükséges az átvilágítás, ám ott azért nem az összeshez.

 Az Azonnali kereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy megtudjuk, miért volt szükség az intézkedésre, esetleg történt-e olyan esemény a tárcánál, ami azt indokolja, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Forrás: Azonnali