Egy új tanulmány szerint nagyon rossz ötlet a sokak által a jövő munkavégzésének tartott távmunka. Azért tanulás mellett még mindig ez a legjobb megoldás, és e tekintetben a kutatók is megengedők – írja az eduline.hu.

Évek óta hallható, hogy az internettel könnyebbé váló távmunkáé lehet a jövő. Egy új kutatás kiderítette, hogy a rendszeres otthoni munkavégzés a dolgozó magánéletét és munkájának minőségét is negatívan befolyásolja.

Egy pszichológiai szaklapban nemrég közölt kutatási eredmény szerint nem helyettesítheti a személyes kapcsolatokat, megbeszéléseket az internetes kommunikáció, és az sem szerencsés, ha a magánélet és a munka úgy összefolyik, ahogy az a távmunka esetében gyakran előfordul.

A tanulmány szerint legfeljebb heti két otthonról ledolgozott nap lehet az a mennyiség, ami még nem rontja a teljesítményt. Így leginkább akkor érdemes otthon maradni, ha az embernek tényleg komoly oka van rá.

Ezen kívül persze hasznos lehet az ilyen munka például a diákok számára, vagy a gyerekükre vigyázó szülőknek is – hogy bizonyos esetekben indokolt a távmunka, a tanulmányt közlő egyik professzor is elismerte a Fusion cikkében.

A távmunka kiváló lehetőség a diákoknak, hiszen sokkal szabadabban oszthatják be a munkaidejüket, ami nem csak szorgalmi-, de vizsgaidőszakban is hasznos. Az utóbbi években pedig egyre több távmunkában végezhető, diákoknak szóló lehetőséget hirdetnek meg.

Forrás: eduline.hu