Közzétette a pedagógusok 2020-as minősítési eljárásáról a legfontosabb információkat az Oktatási Hivatal – írja az eduline.hu.

„Jelentős változás az előző évekhez képest, hogy a minősítésre jelentkezés – a mesterpedagógus fokozat megszerzésére irányuló kivételével – már a kormányrendelet általános szabályozása alapján történik, különös feltétel meghatározása nélkül.

Ezáltal a pedagógusok széles körének nyílik lehetősége magasabb fokozat elérésére” – olvasható az Oktatási Hivatal oldalán, ahol további részleteket is találtok.

Kiemelték: a 2020-as eljárásban már azok a mesterpedagógusok és kutatótanárok is részt vehetnek, akik 2016. január 1-től valósítják meg mester- vagy kutatóprogramjukat. 

A pedagógusok az őket foglalkoztató intézmény vezetőjénél kezdeményezhetik minősítésüket.

A jelentkezési lap két példányát aláírva 2019. március 31-éig kell benyújtani az intézményvezetőnek, aki aláírásával igazolja, hogy a pedagógus az eljárásra jelentkezett, majd a jelentkezési lapból visszaad egy példányt a pedagógusnak.

Az Oktatási Hivatal felhívja a figyelmet arra, hogy az aláírt jelentkezési lapot mindkét félnek érdemes megőriznie, mert az később a jelentkezés és a jelentkezés adatainak igazolására szolgálhat. Fontos: a különös feltételeknek legkésőbb a jelentkezés időpontjában (2019. március 31.) meg kell felelni.

Forrás: eduline.hu