A postások munkahelye van a legnagyobb veszélyben, 2022-ig az állások több mint negyede megszűnhet - derül ki a CarreerCast felméréséből, melyről a World Economic Forum (WEF) számolt be. A kézbesítők mellett kezdhetnek aggódni a díjbeszedők, sőt az újságírók is.



  A CarreerCast idén huszonhetedik alkalommal állította össze 200 foglalkozás kilátásairól szóló tanulmányát, mely szerint a tíz leginkább veszélyeztetett szakma csoportjába az alábbiak tartoznak:

Vagyis tíz év alatt 28 százalékkal csökkenhet a postások száma, de a díjbeszedők és a mezőgazdasági munkások is közel 20 százalékkal lehetnek kevesebben 2022-re. Az újságírók állása sincs biztonságban, 13 százalékuk új munkahely után nézhet.
A kimutatás szerint a postások, díjbeszedők és mezőgazdasági munkások állásait a technológiai fejlődés veszélyezteti, hiszen az egyre fejlettebb kommunikációs technikák miatt csökkenhet az igény a hagyományos csatornák iránt, a mezőgazdaságban pedig az egyre modernebb technológiák mellett egyre kevesebb alkalmazottra lesz szükség.
 
   Szeptemberben az Oxfordi Egyetem és a Deloitte készített egy felmérést arról, mennyire vannak veszélyben az egyes szakmák a robottechnika elterjedése miatt. A kutatás szerint az Egyesült Királyságban a következő húsz évben az álláshelyek harmada lehet veszélyben.

Forrás: Portfolio