A fogyatékkal élők önálló életét, boldogulását kell segíteni, ezzel – képességeiknek megfelelően – visszavezetve őket a munkaerőpiacra – hívta fel a figyelmet Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn, a fogyatékos emberek világnapján.

Hozzátette: attól, hogy valaki fogyatékossággal él, még lehetnek olyan képességei, amit segíteni, támogatni kell.

Elmondta: az elmúlt hat évben 18 százalékról 40 százalékra nőtt a foglalkoztatottság a fogyatékkal élők körében,

ezt a tendenciát a jövőben is erősíteni akarja a kormány. Ennek érdekében a kilencvenes években létrejött, nagy, fogyatékosokat fogadó intézményeket élhetőbb, 10-12 ember lakhatására alkalmas otthonokká alakítják át országszerte 22 helyen, 16 milliárd forint kormányzati támogatásból – fűzte hozzá Fülöp Attila.

Az ENSZ 1992-ben döntött a fogyatékkal élők nemzetközi napjának megtartásáról, hogy felhívja a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá válók problémáira.

Magyarországon 600-700 ezerre becsülik a tartósan egészségkárosodott és fogyatékkal élő emberek számát, sorsuk alakulása közvetve a lakosság harmadát érinti.

 Forrás: Magyar Idők


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ