Nem tolonganak a 35 alattiak a szakszervezeti irodák ajtóiban. A pályájuk elején járók látszólag nem tartják fontosnak, hogy csatlakozzanak a munkavállalók érdekeit védő egyesülésekhez.

A már munkába állt fiatalok nagy részének fogalma sincs, hogy a hatékony érdekvédelem dolgozói karrierje fontos kísérője lehetne. Közülük sokan szoci őskövületnek tartják a szakszervezeteket – derült ki a Policy Agenda nemrég publikált kutatásának eredményeiből.

Miért alakult ez így? Hogyan lehetne minél több ifjabb munkavállaló számára is vonzóvá tenni a szakszervezeteket? Az érdekvédelem mellett milyen más feladatokat kellene felvállalnia a mozgalomnak?

Erről beszélgetett az Y-ban Galavits Patrik műsorvezető Kunert Annamáriával, a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség elnökével és Kiss Ambrussal, a Policy Agenda vezető elemzőjével.


Forrás: Klubrádió

Hozzászólok a Facebookon

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ