Tegnap zajlott le a rabszolgatörvénynek nevezett a munkavállalók maximális túlóra idejét a cégeknek kedvezően megemelő új törvényjavaslat vitája. Az éjszakába nyúló vitának viszont nem a szokott módon lett vége, Lezsák Sándor egyszerűen házszabályellenesen lezárta – olvasható a Mérce cikkében.

Arról még tegnap este írtunk, hogy a Fidesz részéről csak az egyik benyújtó Kósa Lajos tisztelte meg az állampolgárokat a vitán való részvétellel, és ő se szólt nagyon hozzá. Viszont ahogy lezárult a vita, az botrányos volt.

A vita szünetében ugyanis a vitát levezető Lezsák Sándor mikrofonja bekapcsolva maradt, és lehetett hallani, ahogy segítőjével megbeszéli, hogyan vethet véget az ellenzéki képviselők felszólalásainak.

Rövid tanakodás után, hogy vajon meddig folytathatják a parlamenti felszólalásokat az ellenzéki képviselők, segítője azt javasolta neki hivatkozzon a szöveg ismétlésére, hogy a képviselők egyszer már elmondták a mondanivalójukat. Lezsák pedig így is tett, a hosszabb felszólalásokat nem engedélyezte, sőt elkezdte az ellenzéki képviselőket kitiltani a vitáról, majd egy olyan pillanatban amikor még lettek volna felszólalok, tehát a vitának tovább kellett volna tartania, egyszerűen fogta és elzárta a vitát.

Pedig az egyik legfontosabb törvényjavaslat ez az évben a parlament előtt, talán ennél többet érdemelnek a dolgozók, mint egy házszabályellenesen lezárt vita.

Pedig Szél Bernadett hajnali 1-kor készült fotóján még látszik, lettek volna ellenzéki felszólalok.

Forrás: Mérce


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ