A miniszter szerint a létszám miatt volt, ahol elektronikusan oldották meg az elbocsátásokat – írja a HVG.

Nagyarányú leépítés zajlik a közszférában, összesen 3400 dolgozót bocsátanak el. Ahogy arról korábban beszámoltunk, voltak köztük olyanok, akiket ráadásul nem is személyesen, hanem az ügyfélkapun keresztüli értesítés formájában rúgtak ki.

Az LMP-s Schmuck Erzsébet erről kérdezte Varga Mihály pénzügyminisztert, aki az RTL Klub beszámolója szerint elismerte, volt, hogy elektronikus úton közöltékvalakivel, hogy elbocsátották.

„Volt, ahol személyesen közölték az emberekkel, volt, ahol a létszám miatt ez elektronikus úton történt meg, nyilván ahány intézmény, annyiféle megoldás volt. De hogy ezek törvényesen kerültek végrehajtásra, és a lehető legmaximálisabban igyekeztünk arra törekedni, hogy segítsünk ezeknek az embereknek, azt bizton mondhatom” - mondta Varga. Schmuck Erzsébet szerint viszont nem tartották tiszteletben az emberi méltóságot.

Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke azt mondta, szerinte politikai érdek, hogy minél kisebb feszültség legyen, és minél gyorsabban vége legyen a kirúgásoknak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Agrárminisztériumban szinte csak a természetvédelmi főosztályok dolgozóit érintette a leépítés. Ez ellen 85 természetvédelemmel foglalkozó civil szervezet - köztük a  a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország - nyílt levélben tiltakozik.

Forrás: HVG