A mentődolgozók gyermekeinek szervezett „Mentős Manók Megőrzője” díjat nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 2018-as „Családbarát Munkahely” pályázatán - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az OrientPress Hírügynökséggel.

Az Országos Mentőszolgálat a játékos nevű nyári napközit annak érdekében hozta létre, hogy a mentődolgozók számára segítséget nyújtson kisgyermekeik nyári felügyeletében,

a gyerekek pedig tartalmas programokon vehessenek részt, élményeket szerezhessenek. Az idén második alkalommal megszervezett, a vidéki mentődolgozók gyerekei számára „ottalvós” lehetőséget is biztosító tábor 7 héten át fogadta a kicsiket, és nagyobbakat Budapestről és vidékről egyaránt. Az elismerés révén, melyet Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól vehetett át, az OMSZ nem csak a „Családbarát Munkahely” cím használatára vált jogosulttá, hanem a megvalósított program költségeinek fedezéséhez is anyagi támogatást kapott - áll a tájékoztatásban.

A „Mentős Manók Megőrzője” mellett a mentődolgozók gyermekei idén a balatoni, valamint az erdélyi Erzsébet Táborokban nyaralhattak,

szeptember elsején nagy, országos Mentőnap keretében vehettek részt családi programokon, és idén is megszervezésre kerül a „Mentős Manók Mikulása” program. A 2018. szeptemberi iskolakezdéshez az Országos Mentőszolgálat közel 50 millió Ft támogatást nyújtott dolgozói gyermekeinek, a munkáltatói támogatás 2119 mentésben tevékenykedő szakember összesen 3118 iskoláskorú gyermekének jelentett segítséget országszerte, gyermekenként 15 ezer forint értékben. Mint írják, az OMSZ, mint munkáltató nagy hangsúlyt fektet a mentődolgozók testi és lelki egészségének megőrzésére is, idén egyebek között nagyszabású szűrővizsgálatot szerveztek az életmentőknek, melynek keretében közel ezren vettek részt prosztata, illetve méhnyakrák szűrésen.

A zömében férfiakat foglalkoztató, nyolcezer fős szervezetnél a szeptemberi adatok szerint 920 főt foglalkoztatnak részmunkaidőben,

a családi adó-és járulékkedvezményt igénybevevő dolgozók száma 4215 fő, családtámogatási juttatásban pedig 359-en részesülnek - olvasható a közleményben. (OP)

 


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ