A Nóra-Hálózat olyan munkaerő-piaci szakmai hálózat, amelynek célja, hogy segítse a nőket, fejlessze képességeik és tehetségük érvényesülést, munkaerő-piaci esélyegyenlőségük megteremtését. Országszerte már több mint tíz helyen vehetik igénybe a nők a képzett tanácsadók segítségét. A következő megnyitó pedig Szegeden lesz október 20-án – írja a hajraegeszseg.hu.

Ismert tény, hogy a nők nehezebb helyzetben vannak a munkaerőpiacon. Először a gyermekvállalás várható, majd a valós ténye miatt kapnak nehezebben állást, a statisztikák szerint a fizetésük is jóval alacsonyabb férfi társaik bérénél, ahogy emiatt a nyugdíjuk is. A karrier-lehetőségeik szűkösebbek, Magyarországon egyelőre jóval kevesebb a női főnök, vezető.

A Nóra-Pontokon munkaerő-piaci és esélyegyenlőségi tanácsadáson vehetnek részt a nők, de egyes településeken, így Szegeden is a férfiakat is várják a tanácsadók, hiszen vallják: az egyensúly megteremtéséhez nekik is kulcsszerepük van. Fontos téma a családon belüli munkamegosztás, valamint a férfiak apai, családos szerepében való megerősítés is.

A Nóra-Hálózatot a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány hívta életre, amely zászlajára tűzte: működésével tesz a nők gazdasági függetlenségéért és munkahelyi esélyegyenlőségéért. A hálózat a nevét Ibsen Nórájáról kapta – a nyitórendezvényen ebből a műből hallgathatnak meg részleteket a résztvevők színészek előadásában.

Szegeden a 20-ai megnyitót követően ingyenes tanácsadással várják a célcsoportot a Megálló Közösségi Házban. A nyitórendezvény legizgalmasabb része a kerekasztal-beszélgetés lesz, ahol a szakértők a közönséggel együtt arról beszélgetnek majd, hogy miként egyeztethető össze a család, valamint a munkahely, továbbá hogy mit tehet a nő önmagáért, hogy nagyobb eséllyel induljon a munkaerőpiacon.

Bővebb információ a Nóra-Hálózatról a www.norahalo.hu weboldalon érhető el.

Forrás: hajraegeszseg.hu