Sok ezer hazai és külföldi állás és szakmai gyakorlati lehetőség közül válogathatnak az álláskeresők október 14–15. között a műegyetemi állásbörzén a tanintézet központi, K. épületében. Magyarország legrangosabb, immár 41. alkalommal megnyíló álláskereső rendezvényén a kiállítók jó negyede kínál szakmai gyakornoki programokat a (nem csak BME-s) hallgatóknak, a többi pedig friss diplomás pályakezdőket, illetve már tapasztalattal rendelkező munkavállalókat keres.

A műegyetemi állásbörzén a mérnöki végzettség mellett a többi közt informatikai, pénzügyi, közgazdasági, logisztikai képzettséggel rendelkezőknek is számtalan lehetőséget kínálnak.

Ez alkalommal is a legnagyobb a kereslet a villamosmérnökök iránt; mintegy 70 munkaadó kínál állást gépészmérnököknek és informatikai végzettségűeknek is. Jó 50 cég kínál pozíciókat közgazdasági, 40 pedig pénzügyi területen. Műszaki menedzsert 47 vállalat keres, mechatronikai végzettséggel 42 cég ajánlatai közül lehet válogatni. Logisztikai, közlekedésmérnöki és vegyészmérnöki végzettségűeknek 35, 25, 24 cég kínál állást. A kevésbé keresett bölcsész, természettudományi és jogi végzettségűeknek is húsz-húsz cég hirdetett meg nyitott pozíciókat. Az építő- és építészmérnökök 14-13 munkáltató ajánlatai közül válogathatnak. Az álláspiacon szakképzettség nélküliek is munkára találhatnak.
A munkaadók sokszínűségét jellemzi, hogy foglalkoztatottságuk 3–37 ezer fő közt mozog. A vállalatoknál foglalkoztatott felsőfokú végzettségűek aránya ágazattól függően 15–100% közötti, átlagosan 63,8%.

Lakhelytől és kortól függetlenül minden felsőfokú végzettséggel rendelkező vagy tanulmányait folytató álláskeresőnek érdemes ellátogatnia az ingyenes 41. műegyetemi állásbörzére.

A legtöbb állásajánlat már online is elérhető ezen az oldalon. Okostelefonnal a mobil.allasborze.bme.hu oldalon három kattintással szűrhetőek az ajánlatok.