Közfoglalkoztatási irodát nyitott Pécsett az önkormányzat a város legsűrűbben lakott részén azért, hogy a közmunkások gyorsan elérjenek a munkahelyükre – írja az mno.hu.

A programban részt vevők nagy száma miatt tavaly óta egy, az önkormányzat tulajdonában lévő cég foglalkozik a munkák szervezésével. Az épületben hajléktalanokat is foglalkoztatnak, varrodai munkát végeznek. Rövidesen újabb három ilyen iroda nyílik Pécsett. „Összesen, éves szinten közel egymilliárd forintnyi értéket teremtenek a pécsi közfoglalkoztatottak, közel 770-en Pécs városában" – mondta Csizi Péter országgyűlési képviselő.

Közben az Észak-Magyarország azt írja, számos kedvezménytől elesnek azok a települések, ahol jól működik a közmunkaprogram és sok embert foglalkoztatnak. Több község kiesett a halmozottan hátrányos települések közül, mert ilyen település csak az lehet, ahol jelentős a munkanélküliek száma. Az újság írása szerint ha a település emiatt nem számít halmozottan hátrányosnak, akkor kevesebb a támogatás a gyermekvédelmi kedvezményhez, a gyermekétkeztetéshez, az uniós és állami pályázatok önrésze pedig ezentúl számukra nem 10-15, hanem 50 százalék lesz.

Forrás: mno.hu