A BKV kifizette a szeptemberi pluszpénzt azoknak a munkatársainak, akik részt vettek a menekültek szállításában. Az Origo úgy tudja, napi mintegy 25 ezer forintot is kereshetett egy járművezető a rendkívüli feladattal.

A BKV kifizette a szeptemberi bért azoknak a munkatársainak, akik részt vettek a menekültek szállításában, az érdekképviseletekkel aláírt megállapodás alapján, írja közleményében a közlekedési vállalat. Arra ugyan nem tértek ki, mennyi pluszpénzt kaptak a sofőrök, de az Origo BKV-s forrásból úgy értesült, akár napi 25 ezer forintot is kereshetett egy járművezető a rendkívüli munkával.

Hála és köszönet 

A cég egyébként nagyon hálás a munkatársainak, nemcsak a túlórát fizette ki nekik, de néhány kedves szót is intézett hozzájuk. A következőt írják: A BKV Zrt. rendkívül büszke a kiélezett helyzetben részt vállaló munkatársak odaadó szolgálatkészségére, lojalitására és e közlemény elismerő szavain túl egyéb formában is honorálni kívánja példaértékű magatartásukat és önzetlen segítőkészségüket."

Két óra alatt 67 busz

A 2015. szeptember 5-re, szombatra virradó éjszaka különösen nagy feladat elé állította a BKV munkatársait, írják a közleményben. Nagyjából két óra leforgása alatt 67 autóbuszt és hozzá tartozó kiszolgáló személyzetet kellett rendelkezésre bocsátaniuk. "Munkatársaink példamutató magatartásának, kitartásának és rendkívül fegyelmezett munkavégzésének köszönhetően az eddigi menekültszállítási és kapcsolódó masszív logisztikai feladatainkat komolyabb fennakadás nélkül, gördülékenyen levezényeltük" - áll a közleményben.

Takarítanak 

A BKV-nak a budapesti utasok kiszolgálása a legfontosabb, ezt a cég külön hangsúlyozza. Ahogy azt is, hogy a menekültek szállítására használt buszokat "csak alapos takarítást és fertőtlenítést követően engedi ismételten forgalomba állítani".

Emberkísérlet BKV-buszokkal

Az Origo tudósítója még szeptember közepén elkísért egy BKV-buszokból álló konvojt a horvát határtól Vámosszabadiig, vagyis körülbelül 339 kilométeren keresztül. Tudósítónk nem bírta pisilés nélkül, a menekülteknek muszáj volt, mert a buszok egyszer sem álltak meg. Élményeiről itt számolt be részletesen.

Forrás: Origo