A tudósítások hemzsegnek a valótlanságoktól, de ez nem a média hibája, hanem a forrásoké, amelyek dezinformálnak. Az irodámba még csak be sem néztek a rendőrök, nem bújtam el előlük - mondta a vádakra válaszolva Gaskó István szakszervezeti vezető, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) volt elnöke sajtótájékoztatóján.

Gaskó tagadta, hogy fegyveres rendőrök szállták volna meg az irodáját szerdán. „Nem tépték le a tapétát, nem bújtak be a kandallókéménybe, hanem kérték az iratokat, amiket mi odaadtunk, aztán békésen elbeszélgettünk" - mondta a házkutatásról a szakszervezeti vezető. Szerinte azért jelent meg sok hazugság a médiában, mert azok, akik tájékoztatták a sajtót, nem mondtak igazat. A rendőrök 40-50 dossziét vittek el, de az Gaskó szerint nem igaz, hogy ő megpróbált volna elbújni előlük.

„Amikor megjöttek a rendőrök, nem is voltam itt, mert külföldre készültem. Jelentkeztek a rendőrök a titkárságon, azt mondták: nem kellek hozzá, bárki odaadhatja, de én azonnal bejöttem a székházba" - védekezett a volt VDSZSZ-elnök. Gaskó úgy nyilatkozott, hogy a házkutatás előtt  semmilyen értesítést nem kaptak arról, hogy bármilyen hivatalos eljárás folyna, az első ˝kontaktus˝ a nyomozóhatósággal akkor volt, amikor a nyomozók megjelentek a székházban.

Karaktergyilkosságot sejt

Gaskó szerint az, ami most történik, nem más, mint  karaktergyilkosság, ami nem ismeretlen a magyar közéletben. Kihívói, riválisai próbálnak meg így leszámolni vele, miközben legtöbbjük részese volt azoknak a döntéseknek, amelyek miatt most kutat a rendőrség. A volt elnök dokumentumokat is bemutatott annak igazolására, hogy nem tűnt el a vasúti szakszervezet 100 millió forintos sztrájkalapja, majd azt is bejelentette: mostantól minden szerdán sajtótájékoztatót tart a Liga egészen addig, amíg a terem ki nem ürül, és ezeken a sajtótájékoztatókon fognak a válaszolni a kérdésekre - számolt be a TV2 Gaskó sajtótájékoztatójáról. 

Korábban több hírportál beszámolója alapján a Népszava is megírta, hogy rendőrök érkeztek a Liga Szakszervezetek és tagszervezete, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) székházába. A Budapesti Rendőr-főkapitányság annyit közölt, hogy a BRFK „egy hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás keretében hajtott végre nyomozási cselekményeket".

A Blikk.hu azt írta: fegyveres rendőrök érkeztek reggel a székházhoz; jegyzőkönyvbe vették a dokumentumokat, amiket az irodákban találtak, és - információik szerint - a számítógépeket is átvizsgálták. Az index.hu információi szerint a nyomozók a VDSZSZ és a Liga dokumentumaiért érkeztek a helyszínre. A Liga Szakszervezetek a szerdai rendőri intézkedéssel kapcsolatban azt írta: a VDSZSZ Szövetség és a Liga Szakszervezetek munkatársai és tisztségviselői mindenben együttműködtek a hatósággal.

Forrás: Népszava