A  Friedrich-Ebert-Stiftung  „A félelem megeszi a lelket” /A magyar társadalomban jelenlévő félelmekről szóló tanulmányok bemutatása/ című rendezvénye 2018. június 14- én lesz a  Premier KultCafé-ben.

Az elmúlt évben a Friedrich-Ebert-Stiftung a Policy Solutions politikai elemző intézettel közösen bemutatta “A magyar álom” című kutatási projekt eredményeit. 2018-ban megvizsgálták a “másik oldalt”, a magyar társadalomban jelen lévő félelmeket. Különböző partnerszervezetekkel együttműködve annak jártak utána, hogy milyen “félelem-minőségekkel” találkozhatunk az egyes társadalmi csoportokban, mint például a munkavállalók körében, vagy olyan témákkal kapcsolatban, mint a migráció. Egy másik, friss tanulmányuk azzal foglalkozik, hogy a nők - mint társadalmi csoport - hogyan látják saját helyzetüket, melyek a rájuk jellemző félelmek. Legfontosabb céljuk az volt, hogy feltárják a magyar társadalom azon motivációit, illetve megosztó struktúráit, amelyek a legnagyobb mértékben hatnak az egyén politikai döntéseire is. További cél, hogy mindezzel meghatározzák a megújult magyar progresszív politika kiindulási pontjait.

A konferencia során összegezik “A magyar álom” kutatási projekt eredményeit is és lehetőség nyílik a különböző kutatások eredményeinek összehasonlítására: vannak-e olyan mögöttes tényezők, amelyek minden területen félelmet generálnak a magyar társadalomban? Hogyan lehet felülkerekedni a félelem-vezérelt politikán Magyarországon?

Részletek a meghívóban.