Egyre több magyar próbál szerencsét Ausztriában. Nem csak a bérek jobbak, sokan ingáznak, így a családjuktól sem kell távol lenniük.

Márciusban 91523 magyar dolgozó volt bejelentve az osztrákoknál, ez a tavalyi adathoz képest 8,6 százalékos növekedés - írja a pénteki Népszava, hozzátéve, a nyári turisztikai és építési szezon még csak most kezdődik, vagyis a következő hónapokban várhatóan még többen vállalnak majd munkát a nyugati szomszédunknál.

A lap adatai szerint több mint hétezer magyar ki is költözött, de több mint 21 ezren naponta ingáznak. Horváth Csaba, a Magyar Szakszervezetek Szövetségének Vas megyei képviselet-vezetője a lapnak azt mondta: a határ környékén már minden családból dolgozik legalább egy ember Ausztriában, a régió iskoláiban pedig a diákok 60 százaléka ausztriai munkavállalást tervez. Nem meglepő, tekintettel arra, hogy óriási a szakadék a magyar és osztrák bérek között: itthon az átlagbér nem éri el az ezer eurót, Ausztriában viszont a legkisebb bér 1500 eurót tesz ki, amiből akár még félre is lehet tenni - mondta Horváth Csaba.

Forrás: Pénzcentrum