Egyre több magyar próbál szerencsét Ausztriában. Nem csak a bérek jobbak, sokan ingáznak, így a családjuktól sem kell távol lenniük.

Márciusban 91523 magyar dolgozó volt bejelentve az osztrákoknál, ez a tavalyi adathoz képest 8,6 százalékos növekedés - írja a pénteki Népszava, hozzátéve, a nyári turisztikai és építési szezon még csak most kezdődik, vagyis a következő hónapokban várhatóan még többen vállalnak majd munkát a nyugati szomszédunknál.

A lap adatai szerint több mint hétezer magyar ki is költözött, de több mint 21 ezren naponta ingáznak. Horváth Csaba, a Magyar Szakszervezetek Szövetségének Vas megyei képviselet-vezetője a lapnak azt mondta: a határ környékén már minden családból dolgozik legalább egy ember Ausztriában, a régió iskoláiban pedig a diákok 60 százaléka ausztriai munkavállalást tervez. Nem meglepő, tekintettel arra, hogy óriási a szakadék a magyar és osztrák bérek között: itthon az átlagbér nem éri el az ezer eurót, Ausztriában viszont a legkisebb bér 1500 eurót tesz ki, amiből akár még félre is lehet tenni - mondta Horváth Csaba.

Forrás: Pénzcentrum


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ