A Magyar Szakszervezeti Szövetség értekezletet tartott szerdán arról, hogy megjelent a szakértők által készített Fehér könyv a dolgozókért című kiadvány. „Amit a szakszervezet a következő kormánytól vár” alcímet viselő könyvről Kordás László, a MASZSZ elnöke elmondta, hogy minden jelentős politikai párthoz eljuttatta a kiadványt a MASZSZ. Szeretnék, ha a pártok hangsúlyosan foglalkoznának a következő ciklusban a dolgozók jogaival – olvasható a heol.hu oldalán.

Az előrelépés egyik feltételeként a Munka Törvénykönyvének további módosítását, a foglalkoztatás állami felügyeletét, a bérek és nyugdíjak európai szintre emelését jelölte meg az elnök.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke

– A legnagyobb szakszervezeti szövetség célja, hogy a szociális párbeszéd mind a négymillió munkavállaló, a képzésben résztvevő fiatalok, és a nyugdíjasok helyzetének rendezésére kiterjedjen – mondta.

Az ágazatok fórumon felszólaló szakszervezeti titkárai (MÁV, Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, Telekom, Nyomdai Nyugdíjas Alapszervezet) kifejtették, hogy a tagjaik erőteljes fellépést várnak minden területen. Számos felvetés között elhangzott, hogy a fokozottabb munkaügyi ellenőrzésekre szükség van. Ezért újra nyolcszáz emberből álló ellenőri gárda dolgozzon a jelenlegi kétszáz helyett.

Forrás: heol.hu