A nők munkaerőpiaci elhelyezkedését, az atipikus foglalkoztatási formák megismertetését segítő központot alakítanak ki Keszthelyen 200 millió forintos pályázat révén - tájékoztatta a Keszthelyi Városfejlesztő Egyszemélyes Nonprofit Kft.

A Keszthelyi Nő-Köz-Pont elnevezésű pályázat a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A Keszthelyi Városfejlesztő Kft. konzorciumban nyerte el a szükséges támogatást a Fiatal Családosok Klubjának Egyesületével, a Goldmark Károly Művelődési Központtal és a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központtal együtt.

A központ várhatóan tavasszal megnyílik, célja olyan megoldások és együttműködés kialakítása, amelyekkel könnyebben népszerűsíthető az atipikus foglalkoztatás, és javul a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű nők elhelyezkedési lehetősége.

A megvalósítás három éve alatt a központ feladata olyan helyi hálózat és együttműködés kialakítása, amely feltérképezi, nyilvántartja és közvetíti a térségben elérhető szolgáltatásokat. A Keszthelyi Nő-Köz-Pont képzéseket, fejlesztéseket, illetve felkészítéseket is biztosít majd az érintetteknek.