Miután megkapta álmai állását, félórával később már a felmondását is kézhez vehette az a nő, akitől a tetoválásai miatt vált meg a munkaadója. Az alkalmazott úgy gondolja, durván diszkriminálták – írja az nlcafe.hu.

A 27 éves Claire egy kiskereskedőcég állásajánlatára jelentkezett, ahol a feladata az lett volna, hogy ötleteket adjon, milyen termékek forgalmazásával tudná a cég nyereségét növelni. Szakmai önéletrajza és a telefonos interjú alapján felmérték szaktudását, hozzáértését, korábbi munkahelyein szerzett tapasztalatait, és alkalmasnak találták a feladatra. Claire megkapta álmai munkáját.

Aztán kapott a cégtől egy e-mailt is, amelyben a vállalkozás dresszkódját rögzítették. A szöveg tartalmazott egy olyan részt, mely szerint a tetoválásokat el kell takarni. Claire úgy gondolta, ez csupán egy régről a szövegezésben maradt kritérium lehet, de ma már egészen biztosan nem feltétele a munkavégzésnek. Válaszolt is gyorsan az e-mailre, amelyben megírta, hogy neki bizony van a kezén, sőt még az ujjain is tetoválás, melyet eltakarni nem tud, ugyanakkor a hatékony munkavégzésben nem gátolja, és reméli, mindez nem okoz különösebb problémát a cégnél.

A fiatal nő megdöbbenéssel olvasta a vállalattól érkezett e-mailt, melyben közölték vele, ha nem tudja eltakarni a tetoválást, akkor sajnos nem tudják tovább foglalkoztatni. Claire a közösségi oldalán adott felháborodásának hangot. Úgy gondolja, ok nélkül diszkriminálták a tetoválásai miatt, hiszen tökéletesen megfelelt a munkára, ahhoz minden elvárt képességgel és képesítéssel rendelkezett.

Forrás: nlcafe.hu