Új véleményező és javaslattevő fórumot alapított több szervezet. Szó lesz rajta az évekkel ezelőtt megszüntetett korengedményes és korkedvezményes nyugdíj helyébe tervezett új rendszer mielőbbi bevezetéséről is – írja a napi.hu.

A köztulajdonban működő közszolgáltatásokat közvetlenül érintő gazdasági tárgyú döntések előkészítésében közreműködő háromoldalú konzultatív, véleményező és javaslattevő fórumot alapított hétfőn 16 szervezet (szakmai szövetségek, érdekképviseletek, minisztériumok), Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF) néven.

A Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumán az öt közlekedési érdekképviseleti szervezet közösen, a célokat egyeztetve közvetlenül tárgyal majd a munkáltató és a tulajdonos képviselőivel a munkavállalókat érintő problémákról, követelésekről - jelentette be a Vasutasok Szakszervezete (VSZ).

A szakszervezetek reményei szerint az új háromoldalú egyeztető fórumon a munkavállalókat érintő problémákról minden eddiginél hatékonyabban egyeztethetnek a döntéshozókkal. A közös célok elérése érdekében öt résztvevő közlekedési szakszervezet vezetője a napokban együttműködési szerződést kötött.

A fórumon nemcsak béremelésről és a munkakörülmények javításáról tárgyalnak majd, hanem egyebek között a Munka törvénykönyve (Mt.) módosításáról vagy a közlekedési ágazatban kiemelkedően fontos, évekkel ezelőtt megszüntetett korengedményes és korkedvezményes nyugdíj helyébe tervezett új rendszer mielőbbi bevezetéséről is - véli Meleg János, a VSZ elnöke. Az elnök szerint ugyanis az Mt. egyes szabályai különösen sújtják az állami vállalatok dolgozóit: ilyen például a munkaközi szünet munkaidőbe való beszámításának tiltása, vagy a rövidebb napi munkaidő kérdése.

Forrás: napi.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ