Az alkalmazottak felét bejelentés nélkül, feketén foglalkoztatták egy szombathelyi társasház építése során, emiatt a Nemzeti Adós és Vámhivatal, akár több millió forintos bírságot is kiszabhat az érintett vállalkozásokra - közölte az MTI-vel csütörtökön Cséve Szabolcs, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának sajtóreferense.

Tájékoztatása szerint a NAV munkatársai előzetes adatgyűjtést követően jelentek meg a szombathelyi társasház felújításának helyszínén, ahol a munkát végző négy gazdálkodó 26 alkalmazottját ellenőrizték.

Megállapították, hogy az ellenőrzés megkezdéséig két vállalkozás mulasztotta el alkalmazottait bejelenteni, összesen 13 embert így feketén foglalkoztattak - írta közleményében Cséve Szabolcs.

Hozzáfűzte: a jogsértések miatt az a hatóság akár több millió forintos bírságot is kiszabhat. Felhívta a figyelmet arra is, hogy azoknak a jogerősen elmarasztalt gazdálkodóknak az adatait, akik nem jelentették be alkalmazottaikat, a NAV folyamatosan közli internetes honlapján.