A closer.hu információ szerint közel 100 embert bocsáthatnak el egy újabb hullámban (korábban írtak róla, hogy 100 embernek már felmondtak) az Opel szentgotthárdi gyárából még az év vége előtt. Az elbocsátások továbbra is a kölcsönzött munkaerőt érintik, tehát a WHC Consulting Kft. dolgozóit küldik vissza a munkaerő-kölcsönző céghez

November végén születik döntés az Opel szentgotthárdi gyárának jövőjét illetően, akkor dönt ugyanis az új francia tulajdonos, a PSA arról, hogy kap-e újabb megrendeléseket az üzem az elkövetkező években.

Ma már ők is elismerik, hogy vannak gondok

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen is szó esett a szentgotthárdi Opel-gyárral kapcsolatos hírekről. Míg korábban a város vezetői, élükön Huszár Gábor (Fidesz-KDNP) polgármesterrel,  rémhírterjesztésről beszéltek az Opellel kapcsolatos sajtóhírekről, ma már ők is elismerik, hogy vannak gondok az üzemben. Virányi Balázs többek között arról beszélt az ülésen, hogy meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogy a kommunális adó esetleges bevezetésével a kiesett adóbevételeket pótolni lehessen a helyi költségvetésben.

Bana Tibor (Jobbik), szentgotthárdi országgyűlési képviselő a jövő héten újabb szóbeli kérdést tesz fel a Parlamentben a gyárral kapcsolatban. Bana hiába érdeklődött a kormánynál, Cseresnyés Péter államtitkár nem tudott válaszolni érdemben a képviselő kérdéseire.

Forrás: closer-hu