Az ÉTOSZ konferenciát szervez november 17-én Munkaerő-piaci folyamatok Magyarországon (a növekvő munkaerőhiány háttere és következményei) címmel.

Az ÉTOSZ Érdekvédelmi Tanácsadó Szolgálat Egyesülés meghívja Önt a

Munkaerő-piaci folyamatok Magyarországon

(a növekvő munkaerőhiány háttere és következményei)

c. konferenciára

Budapest VI., Városligeti fasor 46-48. I. emeleti előadóterem MaSZSZ székház

2017. november 17. de. 10.00-15.00 óra 

 

  • Bevezető előadás: Köllő János MTA Közgazdaságtudományi Intézet
  • Korreferátumok:
    • Herczog László, korábbi államtitkár
    • Tardos János, a VOSZ alelnöke
    • Csaposs Noémi a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége társelnöke
    • Dr. Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke
    • László Zoltán a Vasas Szakszervezet alelnöke
    • Háromi László, az Audi Hungária Független Szakszervezet alelnöke

 

A konferencia keretében a szervezők felkérésére Köllő János, a MTA Közgazdaság-tudományi Intézetének főmunkatársa, a   munkaerőpiac, a tőke-munka kapcsolatok és a regionális egyenlőtlenségek nemzetközileg ismert szakértője tart bevezető előadást. A konferencia   az alábbi kérdésekre keresi a választ:

·         Melyek a munkaerőhiányt alakító tartós és melyek az átmeneti tényezők? 

·         Kik a jelenlegi munkaerőpiaci helyzet nyertesei és kik a vesztesei?  Hogyan hat a  munkaerőhiány a bérek alakulására?

·         Meddig maradhat fenn a jelenlegi keresleti piac? Milyen jövőkép látszik  kirajzolódni  az eddigi munkaerő piaci folyamatok folytatódása esetén?  

·     Hogyan lehetne elmozdulni a kiszámíthatóbb,  a gazdasági növekedést jobban támogató munkapiaci viszonyok felé? Hogyan szolgálhatja az érdekegyeztetés, a szociális párbeszéd  ezt a célt? 

A bevezető  előadást kiegészíti a munkaadók és a szakszervezetek felkért szakértőinek hozzászólása.  Az előadások, korreferátumok és az utánuk következő eszmecsere fő célcsoportját  a szakszervezeti és üzemi tanácsi tagok, tisztségviselők képezik,  de bármely érdeklődő  részvételét szÍvesen látjuk. 

A részvételi díj kávéval, frissítővel és büfé ebéddel:  14 000  Ft/fő, amely az Áfa-t is tartalmazza. Jelentkezési határidő: 2017. november 15.

Jelentkezni lehet a jelentkezési lapon, e-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (a kitöltött jelentkezési lap szkennelt megküldésével), illetve levélben:

1068  ÉTOSZ Egyesülés, 1068 Budapest, Benczúr u. 45.

A jelentkezéseket időrendben fogadjuk el és jelezzük vissza.

Fizetés banki átutalással az alábbi bankszámla számon:

KH Bank 10200940-21514481-00000000, vagy a helyszínen KP-ben.

További felvilágosítás Kisgyörgy Sándornál (telefonszám 0630/277-47-90), vagy Pintér Melindánál (telefonszám: +36-1-445-2017).