Minisztériumok közti kerékpáros demonstráció szervezett péntekre a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete, hogy így tiltakozzanak, amiért a fel nem használt bérpótlékukat egy profi kerékpáros verseny támogatására költötte a kormány.

Az Emmi 2017 nyarán több mint 90 millió Ft-ot csoportosított át versenysport támogatására, a szociális területen az előző évben fel nem használt költségvetési maradványpénzből. A minisztérium ezt a Tour de Hongrie kerékpárverseny szponzorálására költötte, miközben a közszféra, szociális ágazat számos sebből vérzik, és már nemcsak a bérek és munkakörülmények méltatlanok, de az ellátást veszélyezteti a jelentős forrás-és eszközhiány, a felújítások és korszerűsítések, valamint a munkaerő hiánya – erről a szakszervezet elnöke, Köves Ferenc beszélt a Klubrádió Esti gyors című műsorában.

A viszonylag, két éve bejegyzett érdekvédő szervezet tagjai aEmberi Erőforrások Minisztériumánál egy Balog Zoltánnak szóló levelet is átadtak, amelyben egyebek mellett az érdemi szakmai egyeztetések kiterjesztését kérték a tárcavezetőtől.

Forrás: Klubrádió