Több mint 550 millió forintot fizettek ki a nevelő-oktató munkát segítőknek és technikai dolgozóknak a pedagógusok sztrájkbizottsága és az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkársága megállapodása alapján.

Az államtitkárság csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte a június 5-én létrejött megállapodást, melynek értelmében a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szeptember 10-én valamennyi tankerületnek biztosította a nevelő-oktató munkát segítő és technikai dolgozók részére a szeptember 15-ig kifizetendő juttatás fedezetét.

A megállapodás szerint az Emmi vállalta, hogy a Klik alkalmazásában álló nevelő-oktató munkát segítő és technikai munkatársak 50 ezer forint béren kívüli juttatást kapnak. Az összeget két egyenlő részletben utalják, az elsőt szeptember 15-én, a másodikat november 30-án.

A tankerületek jelzése alapján szeptember 14-ig 14 567 dolgozónak 556 millió 7823 forintot fizettek ki - közölte az államtitkárság.

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ