Közös Ország Mozgalom szervezésében Karácsony Szilárd szakszervezet-szervezetfejlesztési szakértő előadása nézhető meg szeptember 2-án, szombaton 17 órától az Alkotmány utcában, az Agórában. Az előadás címe: A szakszervezetek jelenlegi helyzete – hogyan jutottunk el ide a rendszerváltás óta?

A munkavállalók helyzete Magyarországon minden szektorban egyre több aggodalomra ad okot.
Európában számos megkerülhetetlen szakszervezet működik, viszont Magyarországon jóformán eljelentéktelenedtek, nem tudják hatékonyan képviselni a bérből és fizetésből élők jogait, kihangosítani érdekeiket, egyesíteni erejüket az állammal és a munkaadókkal folytatott párbeszédben.

Itt az idő, hogy eldöntsük: lemondunk-e mi munkavállalók erről a közös erőnkről, érdekeink hatékony képviseletéről? Gondoljuk át együtt, mit tehetünk azért, hogy érdekeink ne sérüljenek, hogy a munkaerőnket valóban „piaci áron” tudjuk értékesíteni, és ne megalázóan alacsony bérekért dolgozzunk, valamint hogy biztosítva legyen a dolgozók tisztes megélhetése, pihenőideje, egészséges munkakörülményei!

Ha te is munkavállaló vagy, ez egész biztosan NEKED SZÓL! Ha nem, akkor is, mert egy közös országban az erős szakszervezetek léte mindannyiunk érdeke!

A Közös Ország Mozgalom saját meghatározásuk szerint közös értékek mentén közös célok erőszakmentes elérésére szövetkezett magyar polgárokból áll. Céljuk a jelenlegi igazságtalan választási rendszer közös megváltoztatása.