A Független Rendőr Szakszervezet Észak-Magyarországi Terület elnöke kifogásolja, hogy nem kapnak megfelelő ellátást a határon teljesítő rendőrök. Több olyan fotót is kaptak, amelyek arról szólnak, hogy túl kevés ételt kapnak a szolgálatban lévők. Sokan arról is panaszkodnak, hogy innivalót sem biztosítanak megfelelően.

„Felmértük a helyzetet és a helyszínen szolgálatot teljesítő kollégáimtól folyamatosan kapjuk a jelzéseket" - mondta Demján Zsolt, a Független Rendőr Szakszervezet Észak-Magyarországi Terület elnöke az InfoRádiónak.

   Az információk vegyes képet mutatnak. Kapnak főtt ételt a nyomozóktól és technikus kollégáktól, akik a bevándorlási adategyeztetésnél segítenek, és kapnak száraz ételt is azoktól a kollégáktól, akik a határon fogadják és terelik a migránsokat. Sajnos az ő ellátásuk az, ami nagyon sok kívánnivalót hagy maga után. Akad fénykép, amelyen két olyan hideg étel látható, amelyből legfeljebb akkor jöhet össze 1000 kalória, ha az egész század mindet összeadja.

   Nagyon sok kolléga jelezte, hogy 24-27 órát is szolgálatban voltak pihenés nélkül és azt kérték, hogy legalább az ellátásukat oldják meg, ha már a pihentetésüket nem tudják.

   Sajnos az is előfordul, hogy nem kapják meg az elegendő vízmennyiséget sem. Amikor pedig kivonják őket a sorfalból 4-6 órás pihenőre, ha van rá lehetőségük, ők maguk mennek el valamelyik közeli település boltjába, hogy saját pénzen élelmiszert vásároljanak maguknak. A vízellátásnál az is probléma, hogy másfél literes palackban adnak nekik vizet, amit nem tudnak magukkal cipelni a felszerelésük mellett, ezért inkább fél literes palackokat visznek magukkal, amelyet bele tudnak tenni a nadrágzsebükbe.

Forrás: InfoRádió