A sonline.hu iformációi szerint a tervezett jelentős jövedelemcsökkentés és a tömeges létszámleépítés miatt szerdán lemondott Winkler Tamás, a DRV ZRT. vezérigazgatója.

Szerdán újra egyeztettek az állami tulajdonú regionális víziközmű társaságok érdekképviseleti vezetői, mert eddigi tiltakozásaik ellenére az MNV Zrt. koordinálásával elkészült a víziközmű társaságok reorganizációs intézkedési terve, melyben tömeges létszámleépítés és jelentős jövedelemcsökkentés is szerepel. Ahogy azt korábban megírtuk, a megyében érdekelt DRV Zrt.-nél ez körülbelül 200-250 munkavállalót érinthet. Információink szerint a bértömeg csökkentési tervek miatt szerdán lemondott Winkler Tamás vezérigazgató. A hatályos jogszabályok szerint legkorábban egy hónap múlva ülhet egy új vezér a székébe. Az erről határozó közgyűlést október 19-re hívták össze. Közben a kialakult helyzetre való tekintettel az érintett vízművek (Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., Északdunántúli Vízmű Zrt., Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., Tiszamenti Regionális Vízmű Zrt., Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.) megkezdik a sztrájkbizottságok megalakítását.
– A korábbi tiltakozásunkal összhangban megkezdjük az elégséges szolgáltatás biztosítására szóló egyeztetést annak érdekében, hogy a több száz munkavállalót érintő tömeges létszámleépítés, a bértömegcsökkentés, illetve a biztonságos szolgáltatás ellehetetlenítése ne valósulhasson meg – áll a Vízügy Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében, amely az érdekképviseleteinek vezetőinek megállapodását tartalmazza. – A reorganizációs tervben megfogalmazott intézkedések ellentétesek az eddig hangoztatott, a foglalkoztatottak megtartására irányuló kormányzati szándékkal.

   Pintér Lajos, a DRV Zrt. szakszervezeti titkára szerkesztőségünknek elmondta: összehívta keddre a szakszervezet válaszmányát, ahol várhatóan sztrájkbizttságot alakítanak. A tömeges létszámleépítést elfogadhatatlannak tartják, ezért megkezdik a tárgyalásokat az elégséges szolgáltatásról.
– Nem marad más lehetőségünk, mint a legvégső eszköz alkalmazása annak érdekében, hogy a szolgáltatás biztonságát is veszélyeztető ilyen drasztikus tulajdonosi intézkedést megakadályozzuk – hangsúlyozta Pintér Lajos. – Továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy egy iyen intézkedés átterjedhet az önkormányzati társaságokra is. Ennek értelmében a teljes ágazat érdeke megakadályozni a kívánt intézkedést.

Forrás: sonline.hu