Minden álláshoz másfajta képességek kellenek. Van, amihez inkább fizikailag - testi erő, gyors mozgás, állóképesség -, másokhoz inkább agyban - számolás, programozási ismeretek, fizika - kell topon lenni. Ezek együttese határozza meg egy munka milyenségét – írja a HVG.

Sokszor tapasztalható a kiégés jelensége, melynek egyik megoldása lehet a munkaterület-váltás. Ennek drasztikus változata, ha a jelenlegi állástól gyökeresen eltérő területet célozzuk meg.

Egy kereső most az amerikai Munkaügyi Minisztérium adatait használva dobja ki, melyik az egyes munkák poláris ellentettje. Angolul kell beírni a keresett munkát, majd a legördülőből kiválasztani azt. Ezután a program kidobja, mely képességeket használja egy adott területen dolgozó a leginkább és a legkevésbé. Majd a jobb oszlopban látható, melyik munka a teljes ellentéte a keresettnek.

Amellett, hogy érdekes időtöltés, bepillantást enged abba, milyen képességeiket használják az emberek az egyes szektorokban.

Vannak olyanok, melyek mind a magas, mind az alacsony jövedelmű állásoknál előnyösek: például befolyásolás és az eladás (ez a sales-eseknek és a pincéreknek is fontos készségük kell, hogy legyen).

Próbálja ki a keresőt itt.

Forrás: HVG