Lőterek kialakításáról kérdezett meg több intézményt a Klebelsberg Központ. A szakszervezetek nem örülnek az ötletnek – írja a RTL Klub Híradó nyomán a Propeller.

Több iskolát is megkeresett a Klebelsberg Központ (régi nevén KLIK), hogy van-e olyan legalább 6x15 méteres helyiség az intézményen belül – vagy az iskola mellett, akár az udvaron egy elkerített terület –, amelyet lőtérnek lehet berendezni.

Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár márciusban még arról beszélt, hogy felmérik a lehetőséget, a lövészet pedig csak választható szakkörként jöhetne szóba az iskolákban.

A riport szerint a lőfegyvereket csak páncélszekrényben lehetne tartani, szakértő felügyelet kellene a puskákhoz.

A Pedagógusok Szakszervezete úgy lája, nagyon körültekintően lehet csak belevágni egy ilyen ötlet megvalósításába, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke viszont kategorikusan elutasította a felvetést, mondván fegyvernek nincs helye az iskolában. 

Az MSZP szerint először jó lenne, ha normális tornatermeket építenének ki minden iskolában.

Az oktatási államtitkárság az RTL Klub kérdésére azt válaszolta, hogy a lövészet ez csak választható szakkör lenne ott, ahol erre az iskola és a diákok igényt tartanak, és ahol ennek biztonságos feltételei megteremthetőek.

Forrás: Propeller