Érdemes időben tervezni, és rendszeresen félretenni a nyugdíjas évekre, hogy jelentős életszínvonalbeli romlás ne következzen be.

Mintegy havi hatvanötezer forint nyugdíjra számíthatnak azok a középkorú adózók, akik egész életükben minimálbérre voltak bejelentve vagy kényszervállalkozóként dolgoztak ekkora jövedelem mellett – írja a Magyar Hírlap keddi számában az Aegon Magyarország felmérésre hivatkozva.

A felmérésből kiderül, hogy érdemes időben tervezni, és rendszeresen félretenni a nyugdíjas évekre, hogy jelentős életszínvonalbeli romlás ne következzen be.

A második negyedévi jegybanki statisztikák azt mutatják, hogy Magyarországon jelenleg 1,77 millió tagja van az önkéntes magánnyugdíjpénztáraknak, a kezelt vagyon pedig 1053 milliárd forintot tesz ki.

Hiller Szabolcs, az Aegon Magyarország vezető tanácsadója a lapnak elmondta: nyugdíjra még a magasabb jövedelmi kategóriába tartozó ügyfelek is szívesen tesznek félre, mivel vonzó az állam által garantált húszszázalékos adójóváírás.

A nyugdíjcélú megtakarítások mellett több egyéb lehetőség is van a spórolásra: a lakáscélú megtakarításoktól, a különféle befektetési lehetőségeken át a bankbetétekig és az állampapírokig.