Panaszáradat zúdult a Független Rendőr Szakszervezetre azoktól az egyenruhásoktól, akiket a határ mellé vezényeltek szolgálatra a menekültáradat miatt. Pongó Géza, főtitkár a Klubrádiónak nyilatkozva megerősítette, áldatlan állapotokról panaszkodnak a kivezényeltek. Az érdekképviseleti vezető a Reggeli gyorsban elmondta, az elmúlt hetekben egyre több panasz érkezett hozzájuk az ellátással kapcsolatban: mind az élelmezés, szállás, tisztálkodási lehetőségek tekintetében.

Az Országos Rendőr-főkapitányság korábban azt nyilatkozta, hogy a rendőrök ellátása folyamatos a déli határszakaszon, napi háromszori étkezést biztosítanak és naponta mintegy 5000 kalóriát tartalmazó ételt kapnak. Ehhez képest az egyenruhások a szakszervezetnek azt a visszajelzést adták, hogy sokszor nem megfelelő mennyiségű és minőségű ételt kapnak és azt sem kapják meg időben.

   Pongó Géza elmondta azt is, hogy túlfeszített tempóban dolgoznak a rendőrök, de pontosan nem tudni, hány órát naponta. A rendőrök kizsigereléséről szóló cikkek 12-16 órányi munkáról tudósítanak. A főtitkár közölte, hiába kezdeményezték az országos rendőrfőkapitánynál, hogy tartsanak rendkívüli érdekegyeztető tanácsot a munkatársak ellátásról, ez nem valósult meg. Hozzátette, ma is lett volna egy rendes érdekegyeztető ülés, de ez is elmarad, mert nincs rá idő. Pongó Géza szerint jelzi a szakszervezet a problémákat, nincs rá reakció a döntéshozók részéről.

  Pongó Géza a rendőr-szakközépiskolások határra vezénylése kapcsán felhívta a figyelmet, ha ez a több száz fiatal szervezetlenséget tapasztal, nem kap megfelelő ellátást , akkor el fognak gondolkozni a pályaelhagyáson.

Forrás: Klubrádió