Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés meghirdeti a Dura László diplomamunka pályázat 2022-t.

 A pályázaton való részvétel feltételei

  1. A pályázatra az jelentkezhet, aki magyar felsőoktatási intézményben
    • alapképzés
    • mesterképzés
    • osztatlan 5 éves képzés
    • szakirányú továbbképzés (amely szakdolgozat készítéssel zárul) keretében magyar, vagy idegen nyelvű diplomamunkát, szakdolgozatot készített a 2. pont szerinti témák valamelyikében.
  2. A pályázatra benyújtott diplomamunka, szakdolgozat tárgya legyen kapcsolatban az alábbi témák valamelyikével: munkavállalói érdekvédelem, szakszervezetek és azok feladatai, történelme, honi, európai, nemzetközi kapcsolatai, a munka világa, munkaerő-piac, foglalkoztatás, munkahelyi és munkaügyi konfliktusok, oktatás, továbbtanulás, klímaváltozás hatása a munka világára. Érintsen valamilyen időszerű problémakört. Legyen magyar nyelvű, világos, áttekinthető szerkezetű, a szövege és ábraanyaga legyen egymással összhangban. Tekintse át a témára vonatkozó szakirodalmat, és arra helyesen hivatkozzon, abból helyesen idézzen. Legyen a diplomamunka hasznosítható a társadalom számára. A diplomamunka, szakdolgozat legyen magas színvonalú, alkalmazza a tanultakat, és kiemelkedő gondolkodásmódot tükrözzön.
  3. A pályázatra benyújtott diplomamunka, szakdolgozat – amennyiben megfelel a Dura László diplomamunka pályázat szabályzatában előírtaknak – díjat nyerhet. Az arra érdemes pályázók dicséretben részesíthetők.
  4. A pályázatra a 2022. január 1-jétől 2023. február 18-ig terjedő időszakban megvédett diplomatervek, szakdolgozatok nyújthatók be.
  5. A pályázó a benyújtás időpontjáig zárja le az adott képzési szintnek megfelelő tanulmányait, és védje meg a diplomamunkáját, szakdolgozatát.
  6. A pályázatot a megadott határidőig elektronikusan az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kell benyújtani, Dura László-díj tárgy megjelölésével. A pályázati jelentkezési laphoz mellékelni kell
    • a diplomamunkát,
    • a diploma másolatát,
    • a felsőoktatási intézményben született belső és külső bírálat szövegét,
    • az oktatási intézmény nyilatkozatát,
    • pályamunka egyoldalas tartalmi kivonatát.

A pályázatot a pályázó hallgató és a hallgató oktatási intézménye is benyújthatja.

Amennyiben az oktatási intézmény több pályamunkát is benyújt, kérjük azokhoz csatolni az „összesítő lapot” is.

A jelentkezés határideje: 2023. február 26.


A díjak oklevéllel és pénzjutalommal járnak.

A kiíró a pályázat eredményét (szerző, cím, intézmény, díj) közzé teszi honlapján és a szakszervezetek.hu oldalon.