A zenekar reméli, hogy a nyár végén, az ősz elején már múlt időben beszélhetünk a járványról. Koncertjeikre meghívják az egészségügyi dolgozókat, a rendőröket, mentősöket, pedagógusokat – írja a Fidelio.

A Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar 2020. augusztus-szeptemberében  megrendezésre kerülő ingyenes zenekari koncertsorozatát azon – az ilyenkor szokásos „hétköznapi” szó mellőzésével – hősöknek ajánlja, akik a járvány idején, jelentős kockázatot vállalva, rendíthetetlenül végezték feladatukat honfitársaik védelmében vagy érdekében. A zenekar meghívja ajándék koncertjeire az egészségügyi dolgozókat az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Rendőrség, a Magyar Honvédség, illetve az egyéb rendvédelmi szervek, a Magyar Posta, a Vasutasok és közlekedési ágazat dolgozóit, a pedagógusokat, illetve az élelmiszeriparban és a szociális segítségnyújtásban résztvevő dolgozókat és családtagjaikat, akik saját egészségüket kockáztatva szolgálták honfitársainkat.

Keller András:

Elsősorban Beethoven szimfóniáival és versenyműveivel, kamaradarabjaival tisztelgünk előttük, mert az igazi hősök nem a moziban láthatók, hanem köztünk jártak és járnak.

Remélem, hogy augusztus-szeptemberben már okkal múlt időben beszélhetünk a járványról, amely jelenleg mindannyiunk emberségét próbára teszi minden nap. Beethoven csodálatos, reményt adó zenéje az új élet ígéretét nyújtja: szeretném, hogy mindennek együtt legyünk részesei.

A Concerto Budapest a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán, a zenekar IX. kerületi Páva utcai Zeneházában, illetve a végleges programmal együtt a későbbiekben meghirdetett egyéb helyszíneken rendezi meg a koncertsorozatot. Addig is a zenekar Facebook oldalán már elérhető és meghallgatható a 2020 januárjában, a  franciaországi Nantes-ban, a Folles Journée Fesztiválon rögzített koncert, Beethoven V. szimfóniájának helyszíni felvétele.

A Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar egyúttal a „Hallgatás Napjai” címmel a mai naptól folytonosan bővülő kínálattal megnyitja

honlapján és hivatalos Facebook oldalán

ingyenes digitális könyvtárát tisztelt közönsége és minden komolyzenéből erőt meríteni kívánó embertársa számára. A zenekar korábbi koncert hangfelvételeiből álló válogatás mellett a Concerto muzsikusainak kreatív „otthonzene” videói, a bezártság napjaiban készülő közös zenei projektek, illetve koncertvideók népesítik be fokozatosan a következő hetekben a Concerto Budapest digitális könyvtárát. Az MTVA - Bartók Rádió jóvoltából rendelkezésre bocsátott 11 koncertet tartalmazó válogatás itt hallgatható meg.

Forrás: Fidelio

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!