Sztrájk indult négy német repülőtéren: a Verdi szakszervezet szerdai tüntetése miatt rengeteg járatot kellett törölni, és tucatnyi késés nehezítette meg a légi közlekedést Berlin, Hamburg és Stuttgart repterein.

A szerda reggeli sztrájk Berlinben okozta a legnagyobb problémákat: a Berlin Tegel reptéren több mint 112 járatot töröltek, a Schönefeld repülőtéren pedig 22 gép nem indulhatott el. Stuttgartban is komoly problémák léptek fel, nem indult el a Berlinbe repülő gépek többsége.

A sztrájk ellehetetlenítette a Lufthansa, az Air Berlin, a Germanwings és az Eurowings légitársaságok kora reggeli járatainak indulását és későbbi átszállási lehetőségeiket is.

Elkerülték a káoszt

Egy berlini repülőtéri szóvivő elmondta, hogy a gyors, friss információknak köszönhetően nem volt káosz a reptereken. Az utasok jóval az indulás előtt értesültek a sztrájkról, így otthon maradtak.

A sztrájkot a Verdi szakszervezet 550 tagja szervezte szerda reggel. Berlinben reggel 5 és 11 óra között sztrájkoltak, míg Stuttgartban hajnali fél 4-kor, Hamburgban pedig 4 órakor kezdődött a tüntetés. A dolgozók órabérének 2 eurós emelését követelik.