Kedden ismét sztrájkba lép a német Lufthansa légitársaság pilótáinak egy része, a hosszú távú és légiáru-szállító járatokat érinti a reggel 8-tól este 22 óráig tartó munkabeszüntetés.

A Vereinigung Cockpit (VC) pilóta-szakszervezet által meghirdetett munkabeszüntetés 18 hónap alatt a tizennegyedik sztrájk, az érdekképviselet ismét a korai nyugdíjazás feltételei és a költségcsökkentési lépések miatt akar nyomást gyakorolni a cég vezetésére.

A Lufthansa az MTI megkeresésére azt közölte, hogy sajnálattal vették tudomásul a VC bejelentését, mivel álláspontjuk szerint a hétvégi tárgyalásokon már jóval kedvezőbb és fenntarthatóbb ajánlatot tettek, mint korábban.

A légitársaság hétfőn késő délután közölte a honlapján, hogy 84 hosszú távú járatot törölnek kedden, kilencvenet azonban az önkéntesen jelentkező pilótáknak köszönhetően elindítanak. A légiáru-szállító járatok mindegyike elindul.

Azokat az utasokat, akiknek törölték a járatát, a csoporthoz tartozó más légitársaságok (Swiss, Austrian, Brussels Airlines), vagy más partner légitársaságok járatai szállítják majd.