Csehország-Morvaország-Szilézia Szakszervezeti Szövetsége (OSCMS) a Cseh Köztársaság buszközlekedésében tevékenykedő szakszervezet. Ennek ellenére mind a Csehország-Morvaország Szakszervezeti Konföderáció (CMKOS, ami az Európai Szakszervezeti Szövetség, az ETUC tagszervezete) mind pedig különösen a Közlekedési Szakszervezet (OSD) folyamatosan arra törekszik, hogy kizárja az OSCMC-t a buszvezetők bértárgyalásaiból, valamin a háromoldalú regionális és országos tárgyalásokból – olvasható a transform.hu oldalán.

Az OSCMS ezen tárgyalások esetében mind az OSD, mind a CMKOS jelenlegi viselkedését képmutatónak tartja, mivel e két szakszervezet jelentős engedményeket tett a buszvezetők elvárt béreinek megállapítása esetében. Ez azt jelenti, hogy az óránkénti 130 koronás (4,8 eurós) kezdeti bérszintről visszaléptek 85 koronára (3,1 euróra). Tisztességtelennek tartjuk, ha néhány szakszervezet, köztük az OSD, a regionális önkormányzatok nyomására visszaél a buszvezetők nehéz bérhelyzetével és munkafeltételeivel. A szakszervezeteknek elsősorban a munkavállalóikkal kell tárgyalniuk a bérekről, azaz azokkal, akik munkaszerződésileg foglalkoztatják a dolgozókat, függetlenül attól, hogy határozatlan vagy határozott időre foglalkoztatják őket az adott, csak az országos kormányzat szabályaival módosítható közlekedési körülmények között. A béreket pedig az adott bérfeltételek mellett kell megállapítani. Egyértelműen a közlekedési vállalatok felelősek, ha a regionális vagy községi önkormányzatok kívánságainak megfelelően alulértékelik a meghirdetett szerződési feltételeket, ugyanis ezek az önkormányzatok abban érdekeltek, hogy a közlekedés működtetésére a megbízásokat maguknak megnyerjék, később azonban nem képesek a buszvezetők iránti kötelezettségeiket teljesíteni, akiket azonban a vállalatok foglalkoztatnak és akik a béreket kifizetik.

Az OSCMS szilárdan a buszvezetők, valamint a trolibusz- és villamosvezetők oldalán áll, s mindenek felett azt tartja fontosnak, hogy többek között sztrájkkal is nyomást gyakoroljon azon munkáltatók irányában, akik saját érdekükben és saját nyereségük érdekében akarják őket kihasználni.

Felhívjuk a közlekedési ágazatban dolgozók szakszervezetek és tagjaik, valamint a buszvezetők figyelmét, hogy ne üljenek fel ennek az olcsó trükknek. Közben pedig ragaszkodunk ahhoz, hogy a kormány a jövedelmi indexálási kötelezettségének tegyen eleget, amire a kormány, és nem csupán a regionális önkormányzatok, kötelezettséget vállalt. Csatlakozunk a dolgozók figyelmeztető sztrájkjához és mind a mi szervezeteinket, mind a velünk szimpatizáló szervezeteket felszólítjuk, hogy minden lehetséges eszközzel támogassák ezt a tiltakozást, beleértve a sztrájkot is.

Stanislav Grospič, Csehország-Morvaország-Szilézia Szakszervezeti Szövetsége (OSCMS) elnökének nyilatkozata Prágában 2016. november 25-én.

A mai Cseh Köztársaság keleti részének történelmi régióinak nevét őrizte meg a OSCMS szakszervezeti szövetség.

 Forrás: transform.hu