A kínai utazási cég vezetője kötelezővé tette alkalmazottjainak, hogy szeressék a közösségi oldalán közzétett bejegyzéseit – írja a 24.hu.

 A kínai sajtóban megjelent hírek szerint a cég több mint kétszáz dolgozója kapott fejenként 50 jüanos (kétezer forint) pénzbüntetést, amiért a cég szabályait figyelmen kívül hagyva nem kommentelték Zhang Ming vezérigazgató bejegyzéseit a legnagyobb kínai közösségi oldalon, a Weibón. A beszámoló szerint volt olyan dolgozó is, akit egy hónapon belül háromszor megbüntettek, mert nem szólt hozzá a nagyfőnök bejegyzéseihez. De pénzbüntetés jár azért is, ha a dolgozók nem a cég logójával ellátott táskával mentek munkába.

A cég marketingese elmagyarázta, hogy a kötelező kommentelést azért vezették be, hogy növeljék a fiatal munkatársak munkaerkölcsét, és lelkesedését, hozzátéve, hogy „megfelelően büntetik” azokat, akik ezt nem teszik meg. Zhang posztjai alatt egyébként rendszeresen több száz komment látható, amelyek többsége csak pár szavas. A vezérigazgató a beszámoló szerint főleg a legfrissebb vállalati hírekről számol be, valamint motiváló szövegeket posztol.

Forrás: 24.hu