A francia hivatalos közlönyben, a Journal Officiel-ben megjelent és ezzel érvénybe lépett egy áttörésnek számító kormányrendelet – írja a tenyek.hu.

Eszerint a magáncégek 25 euró centes kilométerpénzt fizethetnek azoknak az alkalmazottaiknak, akik kerékpáron járnak dolgozni. A 25 cent a maximum, ennél kisebb összeg is javasolható. Ez csupán egy lehetőség, nem kötelező. A vállalat semmilyen pénzügyi vagy adókedvezményben nem részesül, ha fizet a bringásoknak. Ők viszont, mármint a kerékpárral járó dolgozók, még adókedvezményt is kapnak a kilométerpénzből származó jövedelem után. Ráadásul a bringa pénz mellett továbbra is részesülhetnek a tömegközlekedési bérlet vásárlásához adott vállalati támogatásból. Mindez egy komplex intézkedéssorozat, a tiszta energiára való átállást elősegítő törvénycsomag része.

A kerékpáros kilométerpénz ötletét Ségolene Royal környezetvédelmi miniszter asszony tavaly szeptemberben vetette föl, miután sikeresnek bizonyult egy féléves kísérlet. 18 önként jelentkező magáncég összesen 8000 alkalmazottnak ajánlotta fel ezt a lehetőséget. Hat hónap elteltével megduplázódott a biciklivel munkába járók aránya. Ségolene Royal javaslatát tavaly novemberben a parlament is jóváhagyta. Ha valaki napi hat kilométert kerekezik, 33 eurót kaphat havonta. Ez nem nagy összeg, de mégis van ösztönző ereje.

A többség azt mondta: eddig is tudták, hogy a biciklizésnek egészségvédő funkciója is van, de lustaságból inkább metróztak, vagy buszoztak. Ha viszont fizetnek is érte, hát miért ne járjunk a munkába is biciklivel. Franciaországban egyébként a kerékpározás nemzeti sport, szinte nincs olyan család, amelyben ne lenne legalább két bicikli. Az előzetes várakozások szerint főleg nagy magáncégek kínálnak majd bringapénzt alkalmazottaiknak és leginkább azok, amelyek imázsának jót tesz a környezetvédelem és az egészségmegőrzés támogatása.

Forrás: tenyek.hu