Miközben New Yorkban a legtöbb cégnél kötelezővé tették a covid elleni oltást, egyre többen hagyták el munkahelyüket – írja a liner.hu.

Az elmúlt hetekben egyre súlyosbodó munkaerőhiány problematikáját orvosolandó az egyik vállalatnak egy egészen különleges ötlete támadt, kitalálták ugyanis, hogy méhészkedéssel fogják magukhoz vonzani a dolgozókat – írta a The New York Times hírportál.

A Nuveen nevű manhattani cég irodájának tetőterébe méheket telepítettek, melyeknek gondozása kizárólag az ott dolgozók feladata, akik megtanulhatják a méhészkedés mesterségének csínját-bínját, és még a mézet is saját maguk gyűjthetik össze.

A koronavírus-járvány felerősített mindent, egyre feszületebbé váltunk, ám a természethez való visszatérés enyhíthet a panaszainkon, nem mellesleg rendkívül szórakoztató

– nyilatkozta a cég egyik munkatársa a lap újságírójának.

Nem csupán méhtanyákat hoztak létre az épületekben, egyes helyeken például kerteket alakítottak ki hatalmas teraszokkal, valamint óriási méretű ablakokkal, melyek erkélyére különféle virágokat ültettek, így egyensúlyban maradhatnak a természettel a nagyvárosban élők és dolgozók is.

Sokan a baráti környezet ellenére sem akarnak visszatérni munkahelyükre, és továbbra is home office-ból dolgoznak, mivel nem szeretnék magukat beoltatni covid elleni vakcinával. Néhányan az állásukat is otthagyták, mivel nem akarnak részt venni az oltakozási programban, így olyan pozíciók iránt érdeklődnek, ahol nem kötelező a vakcina.

Hiába tehát minden igyekezet, New Yorkban kilátástalanná válhat a helyzet, hiszen ha a vállalatok és az állami szervek továbbra is megkövetelik a koronavírus elleni oltást, azzal megüresedhetnek a szakmai szempontból legfontosabb pozíciók.

Forrás: liner.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!