A Mercedes kelet franciaországi gyárában a dolgozók vállalták: visszatérnek a 39 órás munkahéthez – írja a tenyek.hu.

A Smart kisautót előállító cég főnökasszonya lelkesen üdvözölte a döntést, mely szerint a Mercedes gyárban 12%-kal nő a munkaidő. Cserébe a dolgozók biztos munkahelyet kapnak 2020-ig. Bérük mindössze 6%-kal növekszik.

Agenda 2020- ez a program neve

Nyílt utalás ez arra a német programra, mely Agenda 2000 néven Európa legerősebb gazdaságát versenyképessé tette a globális piacokon. A dolgozók elfogadták: többet dolgoznak kevesebb pénzért, ha a munkahelyük megmarad. Az eredmény: ma Németország az egyetlen európai nagyhatalom, mely igazán versenyképes a világban. Franciaország messze elmarad tőle, mert a dolgozók eddig nem voltak hajlandóak elfogadni a reálbérek csökkenését. Így Németországban a munkanélküliség alig több mint 4%, miközben Franciaországban több mint 10%!

A Mercedes Hambachban Smart kiskocsikat gyárt

A kétszemélyes környezetbarát autók jól fogynak a francia-német határ mindkét oldalán. A fejlesztésben a francia Renault is részt vett. A francia autógyár más utat választott, mint a Mercedes: minthogy dolgozói nem fogadták el a reálbérek csökkenését, a Smart autók gyártását áttelepítették Szlovéniába, ahol lényegesen alacsonyabbak a munkabérek. Franciaországban jelenleg több mint 3,5 millió ember van munka nélkül. Ez is hozzájárult a szélsőjobboldali francia Nemzeti Front választási sikeréhez. Ezért a francia kormány átfogó programot tervez a munkanélküliség csökkentésére. Ennek egyik módszere lehet az, hogy a dolgozók elfogadják: többet dolgoznak, hogy megvédjék a munkahelyüket Franciaországban.

Forrás: tenyek.hu