A német gumiipari szakszervezet, az IG BCE vezetője szerint a Contnental aacheni üzemére lenne potenciális érdeklődő, aki megmenthetné a gyárat. A Continental ugyanakkor az üzem bezárását tervezi, ami a szakszervezet szerint elfogadhatatlan.

Michael Vassiliadis, az IG BCE elnöke azért támadja a Continentalt, mert a vállalat spórolási tervei több tízezer munkahelyet szüntetnének meg. A vezető szerint a Continentalnak „észhez kell térnie”, mint fogalmazott, sokba kerülhetnek ezek a munkahelyek.

Vassilidis szerint a Continentalnak túl drága Németországban termelnie, ezért ki akarják szervezni az aacheni gyárat olcsóbb munkaerővel rendelkező országba. A szakszervezeti vezető szerint több befektető is látott volna fantáziát az üzem megmentésében, a Continental ugyanakkor ezeket a terveket megakadályozta.

Az IG Metall szakszervezet december elején szakította meg a tárgyalásokat a Continentallal, mert az álláspontjaik nem közeledtek egymáshoz – írja az Automobilwoche.

Komoly leépítések jöhetnek

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a Continental komoly leépítéseket tervez. Az autóipar globálisan nehéz helyzete miatt a Continental összesen 30 ezer dolgozójától fog megválni 2021 végéig a tervek szerint. A megszűnő állások közel fele, 13 ezer munkahely Németországban található, és többek között az aacheni gumiabroncsgyár bezárására is sor fog kerülni.

Az átalakulások a Continental magyarországi üzemeit nem érintik.

Forrás: Autopro