Az egésznapos kijárási korlátozás idején is szabadon ingázhatnak és dolgozhatnak a vendégmunkások Ausztriában, munkáltatói igazolással viszont rendelkezniük kell – írja az ORF magyar oldala.

 Mint azt a portál írja, az Osztrák Belügyminisztérium a márciusi helyzettel ellentétben most nem változtatott a határőrizeten, így az eddig nyitva tartott átkelőket továbbra is lehet használni. Az utazásra vonatkozó szabályok sem változtak: a közösen utazó munkatársak egy sorban legfeljebb két helyet foglalhatnak el.

Ausztria területén az ingázókra is a kijárási korlátozás szabályai vonatkoznak: rendőri ellenőrzés esetén akár már a határon is igazolniuk kell, hogy munkaügyben vannak úton. Aki pedig több műszakban dolgozik, annak Magyarországra is érvényes igazolással kell rendelkeznie, amellyel 20 és hajnali 5 óra között közlekedhet a magyar utakon.

Az ingázók vásárlásaikat, orvosi és banki ügyeiket is intézhetik Ausztriában, akár szabadnapjukon is, de fontos, hogy a munkavállalási igazolásuk akkor is náluk legyen – írja a Volksgruppen.

Forrás: nyugat.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!