Beindult az online üzletág a Tescónál a koronavírus-járvány közepette, ennek megtámogatására 16 ezer fős bővítést tervez a cég az állandó munkahelyekben – írja a Reuters nyomán a Portfolio.

 Hatalmas bővítést tervez a legnagyobb brit szupermarketlánc: a Tesco bejelentette, hogy további 16 ezer állandó munkahelyet hozna létre az online üzletág megtámogatására. A Reuters tudósítása szerint ezen pozíciók többségét azokkal a kollégákkal töltik majd fel, akik a koronavírus-járvány elején még ideiglenes munkaerőként csatlakoztak.

A 16 ezer új állandó állásból 10 ezer főt a rendelések összeállítására vesz fel a cég, további 3 ezer fő pedig a kiszállítást végző sofőr lesz. A többit pedig az üzletekben és a központi raktárakban betöltendő munkakörök adják majd.

Jelenleg több mint 420 ezer dolgozót alkalmaz világszerte a Tesco, az Egyesült Királyság a legnagyobb piaca, amely a bevételének mintegy háromnegyedét adja.

Miközben a koronavírus-járvány miatt a hotelek és a légitársaságok több tízezer dolgozót voltak kénytelenek elbocsátani, addig a kiskereskedelmi szektorban munkaerő-felvételek kezdődtek, az online értékesítések és a házhozszállítás iránt megnövekedett fogyasztói igény ugyanis a kapacitások bővítését igényelte.

A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNYT MEGELŐZŐEN A TESCO ÉRTÉKESÍTÉSEINEK 9 SZÁZALÉKÁT ADTA AZ ONLINE ÜZLETÁG, MOST TÖBB MINT A 16 SZÁZALÉKÁT TESZI KI.

Az Aldi és a Lidl a múlt hónapban bejelentette, hogy idén 1200, illetve 1000 újabb munkahelyet teremt az Egyesült Királyságban. Az Ahold Delhaize világszerte több mint 45 ezer dolgozót vett fel a második negyedévben Európában és az Egyesült Államokban működtetett üzleteiben.

A Tesco részvényeinek árfolyama nem reagált ma érdemben a hírre, 0,1 százalékot esett a papír a londoni tőzsdén.

Forrás: Portfolio