A Bosch elektronikai multicég, a jelenlegi helyzetre reagálva az idei év végéig, számos munkakörben csökkenti dolgozóinak a munkaidejét stuttgarti központjában. Többek között a kutatás-fejlesztés terén is. Az alfahir érdeklődésére, hogy az intézkedés csak a németországi központra vonatkozik-e, vagy az ottani döntés a magyarországi üzemegységekben folyó munkavégzésre is kihat-e, Domokos Dóra, a Bosch magyarországi leányvállalatának sajtósa az alábbi tájékoztatást adta:

 „2020. augusztus 1-jétől az év végéig a Bosch csökkenti a fejlesztés, a kutatás, az értékesítés és az adminisztrációs területeken dolgozó alkalmazottainak munkaidejét a foglalkozásbiztonsági célú bérmegállapodás alapján néhány Stuttgart környéki telephelyén. Az intézkedés felülírja az eddig alkalmazott rövidített munkaidőre vonatkozó szabályozást. Ebben állapodtak meg a munkavállalók és a munkavállalók képviselői. Ezzel szemben a gyártó telephelyeken a korábban érvényes megállapodás alapján folytatják a munkát az év végéig. Így a telephelyek egyénileg és rugalmasan tudnak alkalmazkodni a vevői igényekhez.

Minden telephelyre a legjobb megoldást keressük, hogy rugalmasan lehessünk. Ez vonatkozik a magyarországi lokációkra is: a Bosch a munkavállalók képviselőivel egyeztetve egyes gyárakban augusztus végéig csökkentette az alkalmazottak munkaóráinak számát.

A Bosch csoport lokalizációs stratégiát folytat világszerte, így Magyarországon is. Ezért versenyképességi okokból nem tudunk részletes információt adni a szállítási láncokról.”

A nyilatkozatból kitűnik, hogy Magyarországon, a dolgok jelenlegi állása szerint már hamarabb beindulhat a teljes kapacitáson történő termelés, mint a baden-württembergi központban.

A Boschnak Magyarországon, Budapesten, Miskolcon, Egerben, Hatvanban és Kecskeméten is van telephelye.

Forrás: alfahir.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!