Újabb vállalat jelentette be, hogy áttér egy rugalmasabb munkarendre, amit a koronavírus-járvány ihletett – olvasható a Portfolio oldalán.

 A Fujitsu munkavállalói rugalmas időbeosztásban dolgozhatnak és a home office sztenderd lesz a vállalatnál, azokban a munkakörökben, ahol ez megoldható. A dolgozók választhatnak, hogy otthonról, a központból, vagy egy kisebb irodából szeretnének dolgozni.

A vállalat azt várja a lépéstől a BBC-nek eljuttatott közleménye szerint, hogy a dolgozói hatékonyabbak lesznek és kreatívabbak, ami segíteni fogja az innovációt. Közben az irodaterületet a felére tervezi csökkenteni a cég Japánban, ahol mintegy 80 ezer dolgozót alkalmaz.

A Fujitsu nem az első nagyvállalat, amely úgy döntött, hogy megtartja a járvány alatt bevezetett munkarendet hosszú távon is, a Twitter májusban jelentette be, hogy a home office fennmarad. A Twitter felajánlotta a dolgozóinak, hogy ha szeretnének, akár örökre dolgozhatnak otthonról, hiszen az elmúlt hónapokban kiderült, hogy ez jól működött.
A Google és a Facebook pedig közölte, hogy legalább az év végéig kitolják a home office-t. A Google eredetileg június 1-ig tervezte fenntartani.

Szakértők szerint ezek a bejelentések alátámasztják, hogy a járványnak hosszú távú hatása lesz a munkavégzésünkre.

Forrás: Portfolio

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!